Template Information

Click Me

HITMAN REBORN.............

Wahhhhh…HITMAN REBORN…kebetulan ptg sabtu tertonton di 8tv padahal seronok sgt tgk hindustan kat tv3 seperti menarik aje cerita tu kan?Dahsyat Habissss...jadi KPK cuba mendapatkan info dan gambar..kalau ada sedikit kesilapan tentang infonya maafkanla KPK…sebab KPK pun baru menonton, ada kawan-kawan yang dah menonton ke?.. sinopsis ceritanya cenggini….
The Reborn! cerita di sekitar yang berkisar tentang seorang anak bernama yang Tsunayoshi "Tsuna" Sawada, yang terpilih untuk menjadi bos kepada keluarga Vongola,Ini kerana dia menjadi cicit tunggal kepada bos Vongola pertama, yang telah pindah ke Jepun dari Itali pada masa itu . Dia diberitahu oleh Reborn bahawa ia akan menjadi (decimo Itali) kesepuluh Bos Vongola. Selain itu, calon lain untuk kedudukan kepala Keluarga Vongola telah meninggal. Untuk alasan ini, Tsuna adalah pewaris-satunya yang tertinggal. Dengan demikian atau, Timoteo "Vongola IX", kepala keluarga saat ini, menghantar Reborn, seorang hitman bayi dari Itali, untuk melatih Tsuna. Tsuna kemudian terpaksa menjalani latihan dari Reborn. Kaedah utama Reborn tentang mengajar Tsuna  adalah "Dying Will Bullet", yang akan membuat orang menjadi "terlahir kembali" dengan niat kuat pada diri memenuhi kehendak-Nya jika dalam keadaan telur dihujung tanduk. Melalui pengalaman-nya, Tsuna awalnya tidak selesa dan berprestasi rendah tidak sedar akan dirinya menjadi lebih kuat dan lebih percaya diri, yang akhirnya membuat dia lebih sesuai sebagai bos Keluarga Vongola  walaupun terus menolak nya sebagai warisan Mafia. Dia juga mula membuat beberapa persahabatan seperti itu menghancurkan Kyoko Sasagawa.
Tsuna melewati banyak keadaan yang sukar demi  kemajuan untuk menjadi bos Vongola termasuk berperang melawan Mafia banduan yang  terlepas yang menyamar sebagai Kokuyo pelajar  Junior High. Kemudian, The Varia, Vongola regu pembunuh, menuntut hak untuk bos mereka, Xanxus untuk menjadi bos Vongola sejati, dan memulakan pertandingan untuk memutuskan itu. Untuk mengalahkan Varia, Reborn merekrut sebahagian besar teman sekolah Tsuna untuk menjadi  pengawal  Vongola: Hayato Gokudera, seorang ahli dinamit yang ingin menjadi orang paling kanan nya, Takeshi Yamamoto, seorang pemain besbol yang berfikir Mafia adalah permainan, Ryohei Sasagawa, kapten energik dari kelab sekolah tinju, dan Kyoya Hibari, the deadly head prefect. Lambo, seorang pembunuh bayi bertahap rendah yang datang untuk membunuh Reborn, dan Chrome dokuro, seorang gadis yang mempunyai link mental dan fizikal dengan Rokudo Mukuro si penjenayah,yang  bergabung dengan mereka juga. Kemudian, setelah mengalahkan Varia, Tsuna dan teman-temannya diangkut ke masa depan di mana mereka harus menghadapi Keluarga Millefiore, yang membasmi Vongola. Mereka juga mendapati bahawa semua Arcobaleno mati kecuali untuk Reborn dari masa lalu. Sebagai Tsuna dan Wali Vongola dari masa melawan Millefiore mereka belajar bahawa Shoichi Irie, seorang kawan dari Tsuna's masa depan diri, adalah orang yang menghantar mereka ke depan sebagai Tsuna masa depan mengatakan bahawa mereka satu-satunya yang boleh mengalahkan pemimpin Millefiore Byakuran. Hal ini kemudian mengungkapkan bahwa Byakuran telah memperoleh pengetahuan dari dunia selari dan bahawa ia ingin mendapatkan semua cincin Mafia untuk mendapatkan kekuatan serupa dengan omniscience

Setelah mengalahkan Byakuran, Tsuna dan kawannya kembali  semula ke masa sekarang  di mana mereka belajar bahawa Tsuna adalah untuk menjalani upacara warisan untuk secara rasmi menjadi bos 10 Keluarga Vongola. Namun, upacara diserang oleh Keluarga Shimon, yang telah bersumpah membalas dendam pada Vongola Primo yang  dianggap mengkhianati bos Shimon pertama. Menggunakan kekuatan cincin Shimon, mereka telah menghancurkan cincin Vongola, meninggalkan Yamamoto di rumah sakit dan menculik Chrome. Namun, seorang lelaki bernama Talbot merekonstruksi Cincin Vongola ke Gear Vongola, dan Tsuna dan wali yang tersisa pergi ke tempat persembunyian Shimon di mana mereka harus menghadapi keluarga Shimon dalam pertempuran dengan kebanggaan mereka di barisan utama. Selain itu, sesiapa kehilangan di kedua-dua sisi akan diambil pergi oleh Vindice ke dalam penjara selamanya. Setiap pertarungan menang atau kalah, mereka akan menerima kunci. Sementara pelbagai pertempuran ia mendedahkan bahawa Daemon Spade, seorang ahli keluarga generasi bos Vongola pertama, adalah orang yang diculik Chrome dan mempunyai agenda gelap dalam pertempuran antara keluarga-keluarga ini bersaing.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reborn!

2 comments:

 1. 'Reborn merekrut sebahagian besar teman sekolah Tsuna untuk menjadi pengawal Vongola'
  sebenarnya yg rekrut ayah Tsuna,Sawada Lemitsu(Penasihat Luar Vongola).
  'Byakuran telah memperoleh pengetahuan dari dunia selari dan bahawa ia ingin mendapatkan semua cincin Mafia untuk mendapatkan kekuatan serupa dengan omniscience'
  Sebenarnya Byakuran nk 7Cincin Vongola,7Cincin Milifiore dan 7Arcobaleno Pacifer(7 Policy)
  dan sebenarnya ade 2 Arcobaleno yg tinggal,Reborn dari masa lampau dan Yuni(ketua Arcobaleno)dari masa dpn.
  Kalau Salah bg tau ;)

  ReplyDelete
 2. Byakuran nak cincin tue sebab dia nak cipta satu dunia baru dimana dia yang jadi 'Tuhan' kepada dunia itu. Dia perlu kumpulkan tujuh cincin Vongola , Tujuh Cincin Mare (Millefiore adalah nama keluaga yang Byakuran jadi bos, bukannya cincin), Dan tujuh Arcobaleno Pacifier supaya baru dia boleh cipta dunia baru. Ada tiga arcobaleno sebenarnya yang tinggal iaitu Arcobaleno Matahari : Reborn , Arcobaleno Langit : Yuni(Second In-Command keluarga Millefiore) dan Semi-Arcobaleno : Lal Mirch.

  ReplyDelete